Obecnie 95 - przed wyryp± ma byæ 85.
Wyliczyli¶my z Wenancjuszem zu¿ycie na poziomie min. 1,5g na 1kg masy cia³a. Tym bardziej, ¿e intensywno¶æ bêdzie i ju¿ ro¶nie, w tym proporcjonalnie procent treningu stricte si³owego. Na szlakach o formie decydowaæ bêdzie wytrzyma³o¶æ si³owa tak poza tym. Jak chcesz to zrobiæ przy kurczaku, rybce i jajkach? To jest min. 130g bia³ka dziennie w moim przypadku!
Na koniec (2 etapu przygotowañ - pierwszy szczyt planowany na po³owê czerwca) przygotowañ zapotrzebowanie bêdzie siêga³o 2g/kg.
Drugie. Nie ma problemu z ewentualnym nadmiarem tego bia³ka. Po prostu pójdzie w kocio³. £atwiej te¿ bêdzie kontrolowaæ spadek wagi.
Trzecie. Poeksperymentuje sobie w konstruowaniu energetycznych posi³ków, które bêdê spala³ na treku. Kumple inwestuj± w liofilizaty, które ja z kolei minimalizujê (mimo zajebistego rabatu, jakie na nie mamy), bo traktuje je jako zró¿nicowanie diety wyprawowej. Zreszt± mam tutaj w³asn±, sprawdzon± w terenie koncepcjê. Do¶æ powiedzieæ, ¿e jestem wstanie na bazie koncentratu bia³ek serwatkowych przygotowaæ posi³ek równowa¿ny wybranemu liofilowi 5x taniej, zapewniaj±c wszystko, co nale¿y. Ale o tym bêdzie pó¼niej.
Z bie¿±cych spraw. Skoro przypali³em vibrama, straci³em buty podej¶ciowe (90% trasy) a to znaczy, ¿e raczej zrezygnujê ze skarp vega (ale w nich bêdê dyga³ w wie¿owcu po schodach) i kupiê sobie buty, którymi opylê trek i dwa lodowce i wej¶cie na 6-stkê.
Mierzy³em Lowy Munro ale rozmiar 44 (d³. wk³adki 28,4mm), to o 4-5mm za ma³o dla mnie a nr 45 na razie nie jest dostêpny od rêki. Buty mi le¿± w ka¿dym razie. W opozycji u¿ywane Meindle Egadin np. choæ mendle co¶ mi nie le¿± mentalnie (ostatni model air który mia³em - kompletnie mnie zawiód³).
Mêczy³em swego czasu w temacie ¶piworów i wymêczy³em MARMOTa TRESTLES ELITE 0, dla którego nie widzê konkurencji w puchu w tej cenie. A wymêczy³em longa za 650z³.