Listopad 20, 2008, 19:47:02
Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: [Poradniki] Sprzęt do turystyki narciarskiej - dyskusja  (Przeczytany 2773 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Piotrek
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2008, 14:37:38 »

jak za nowki, to  nie ma co szukac taniej,
Sprzęt testowy, w stanie idealnym.
Lekkie zadrapania na skorupie. Sprzedawca sprawdzony.
Mimo wszystko sie opłaca?
Maciej

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 02, 2008, 14:56:06 »

jak Ci sie chce porownywalnego szukac o 30zl taniej, to szukaj
Ja kupilem "uzywane" a nawet nie mialy zdartej naklejki z rozmiarem (tej z przodu buta, ktora sie po pierwszym spacerze od wiazania sama zetrze) a botek jeszcze nowoscia intensywnie "waniał".
jesli nie jestes wagowym fetyszysta, to but Ci sie spodoba- wygodnie sie chodzi i pewnie sie zjezdza, swietny allround.
Jesli jestes germanskokumaty, to zglos sie na gg, a podesle Ci cosik Uśmiech

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 02, 2008, 15:49:28 »

Heh, niestety po krzyżacku mało rozumiem Mrugnięcie
A właśnie takiego allroundowego buta szukam, coby i w miarę wygodnie chodzić i w razie czego móc ostrzej zjechać.
A Strukturę właśnie polecił mi znajomy, zajmujący się górami niejako "zawodowo" Duży uśmiech
Maciej

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 02, 2008, 15:58:39 »

taaaa..... zawodowo, oni potrafia nawet struktury zuzyc
w dziedzinie struktur mozesz zreszta probowac negocjowac ceny, bo nowa gama modeli zastapila stara, wiec moze jeszcze odrobine utargujesz

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 02, 2008, 20:09:05 »

Czy 550 zł za Lowy Struktury to dobra cena,
dobra
co do gtx w botkach, to nie wiem, nie używałem. Zdaje się, że kiedyś Kardii się wypowiadał na ten temat; według tego, co mówił, to zadaniem membrany w botkach jest trzymanie wilgoci z dala od nogi (bo na zewnątrz i tak nie zostanie przetransportowana, bo plastik skorupy przeszkadza). I tak po jakimś czasie (nie wiem po jakim) musisz botka wyjąć i wysuszyć....

Co do kuriozum zapodanego przez Macieja, to dla mnie to jest zupełny odlot... jak można do śladowej narty (bo ranger chociaż nie wiem jak szeroki, to jednak jest nartą śladową) zapodawać wiązania turowe..... to jakby opony od traktora do kolarki....Chichot

Maciej

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 02, 2008, 20:58:11 »

Walter ja wiazanie turowe bym nawet zrozumial, ale TLT (w polaczeniu z F1lub TLT4 Race Pro), a nie jedno z najciezszych wiazan -300 to naprawde  pare kilo

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 02, 2008, 21:00:15 »

nie jedno z najciezszych wiazan -300 to naprawde  pare kilo

ciężkie, ale tanie  - czyli spora opona od wieeelkiego traktora Chichot

Maciej

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 02, 2008, 21:08:46 »

400 sa troche lzejsze, a do tego wypinaja, wiec jakby wlasciciel mial troche rozeznania, to by tych biednych sladoweczek tak nie dociazal (ciekaw jestem czy takie wiazanie nie zlamie tych deszczolek , bo w koncu przenosi duzo wieksze sily niz wiazania freeheel)

admin w za ciasnych butach

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 02, 2008, 21:15:02 »

pytanie też o solidność mocowania, w końcu te śladówki są dosyć cienkie w porównaniu z turami

walter02

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 02, 2008, 21:48:24 »

pewnie wkręty wystają ze ślizgu i nie trzeba sie przejmować na podejściach Chichot

ptb

« Odpowiedz #25 : Czerwiec 03, 2008, 08:56:33 »

Odnośnie gorka w butach i "zawodowców". Akcja toczy się w domu bohatera historii, który podczas konsumpcji alko wchodzi z nowymi butami turowymi. Wali jednego na odwagę i wychodzi. Wraca z wiertarką i wiertłem 8mm. Wyjmuje botki i po kolejnym głębszym następuje radykalna perforacja skorupy. Na stwierdzenie że będzie miał potop w bucie paruje, że na zawodach i tak mu się do nich leje z jaj za to zysk na wadze ogromny Duży uśmiech . Nic dodać nic ująć.
ptb

« Odpowiedz #26 : Lipiec 14, 2008, 12:19:33 »

Dla zainteresowanych wstępniak o sprzęcie z gór. Reszta na papierze.
http://www.goryonline.com/gory,4082,305,0,0,F,news.html
BTW na fotce F1-ki po domowej perforacji jak w histori z wcześniejszego postu
mariusz

"Boże broń mnie przed smiercią w dolinach"

« Odpowiedz #27 : Październik 29, 2008, 09:41:45 »

http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/1944/Hagan_Hagan-HiMountain_Tour_Carve;jsessionid=C67924D997F3E88E90539431158A9A47?productReferer=Default&context=0

czy warto?Co? dla osoby poczatkujacej w turach. jedzic potrafie Uśmiech

http://picasaweb.google.pl/kapelamariusz52
http://www.kapela.moblog.pl/
"ponieważ droga jest celem"
rozmowa z adminami to jak walka z wiatrakami
www.emtb.pl
ina

Borówkowa Wieśniareczka

« Odpowiedz #28 : Październik 29, 2008, 12:51:07 »

O, ja też jestem na kupnie sprzętu ski tourowego. Sytuacja jak u Mariusza - jeździć potrafi, na tourach początkująca. Na początek raczej coś taniego, może być używane, jakby coś komuś w oko wpadło, to... Uśmiech Na wzrost 170cm, nóżka 26,5cm. Najchętniej oczywiście carvy Spoko

PS. W tej cenie te narty wyglądają bardzo fajnie.

PS2. Mi się podobają te: http://www.sklep.polysport.pl/index.php?p4056,hagan-reptile-light-155-cm-skitour i jeśli będą jeszcze za ok. 2 tyg, a w oko nie wpadnie mi nic innego, to się chyba skuszę (niekoniecznie w tym sklepie, są tańsze, ale generalnie te).

Mam małe cycki, ale duże jaja.
Maciej

« Odpowiedz #29 : Październik 29, 2008, 15:14:51 »

witam po krotkiej przerwie Chichot
co do reptili, to sam mialem ostatnio okazje wziac je sporo taniej, ale nawet niezbyt doglebne przemyslenie spowodowalo rezygnacje, bo na srtomych zlodzonych trawersach ich geometria nie spisze sie raczej optymalnie. Na trasie by uszly, ale w terenie to bym na nich nie chcial musiec sobie radzic.

Skocz do: