opis producenta:- Profesjonalna bielizna przeznaczona dla najbardziej wymagających użytkowników. Idealna do użycia w podczas uprawiania każdego rodzaju aktywności fizycznej oraz w każdych warunkach pogodowych przy temperaturach otoczenia poniżej 10
oC
- idealnie dopasowuje się do sylwetki dzięki czemu działa jak druga skóra utrzymując właściwy mikroklimat przy skórze
- posiada nie ocierające płaskie szwy
- w koszulkach rękawy wszyte "reglanowo" oraz wydłużony tył
- charakteryzuje się wysoką elastycznością, miękkością i giętkością
materiał:- Skład: 100% Poliester – niealergiczny
- Gramatura materiału: 175 g/m2
- Maksymalna temperatura prania: 95°C
- Produkowana w Szwecji
- Posiada certyfikat ÖKO-TEX
cena:~100 zł
Użytkowanie:
Od pół roku używam koszulki craft Pro Zero z długim rękawem, średnio co drugi dzień, przez kilka godzin. Używana głównie podczas jazdy rowerem. Wg producenta powinna być używana poniżej 10
oC, wg mnie na rower nadaje się do temp. max 20
oC, z tego względu, że podczas mojej jazdy potrafi ładnie zawiać. W górach używałem poniżej ~15
oC i okazywała się super rozwiązaniem, nie za ciepło, a jak zawiało to też nie za zimno. Po całkowitym przemoknięciu na ciele wyschła w ~godzinę.
Odprowadzanie potu/ schnięcie:
Bardzo dobrze radzi sobie z odprowadzaniem całego ustrojstwa, które wychodzi z naszego organizmu. Wysycha całokowicie z potu na wietrze w przeciągu 30 min. W przypadku prania całkowitego, lub płukania zajmuje to ~2 godz. Koszulka strasznie śmierdzi po 3-4 dniach używania i nadaje się do intensywnego płukania. Generalnie po każdym wysiłku płukałem ją z potu. Nie prałem w wysokich temperaturach, takich jak podaje producent ~95
oC, u mnie max 50
oC. Podejrzewam, że właśnie ze względu na częste pranie zaczęła się mechacić, mimo to nie przeszkadza to w użytkowaniu.
W zestawie z naszymi odorowymi/ quechua'y polarami spisuje się świetnie, i bardzo dobrze przekazuje wilgoć od ciała do następnych wartsw.
oprócz crafta używam aktualnie jeszcze fjorda:
http://www.fjordnansen.com.pl/site/?mod=offers&kat=41&prod=453 , mimo tego że ceny crafta są wyższe niż innych producentów, to mój wybór następnym razem znowu padnie na crafta.
Narazie nie poczuwam się do pisania testu, za mało przeżyła podczas łażenia i pod plecakiem.