|
Bikerka
|
 |
« : Grudzień 17, 2007, 15:29:22 » |
|
Szukam fajnej karimaty na zime, jakies sugestie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chróściel
the dark side of www.outdoor.org.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 17, 2007, 15:37:12 » |
|
jeśli szukasz czegoś pod śpiwór puchowy, to zapraszamy do poniższej lektury: http://outdoor.org.pl/forum/index.php/topic,642.0.htmla jeśli pod syntetyk, to warto wziąć karrimatę o grubości ok. 12/13 mm, dwuwarstwową plus alu, jak np. ta: http://www.e-horyzont.pl/site/index.php?mod=offers&kat=68&prod=333
|
|
|
|
|
|
To my, wezwani na śmierć, my, cień Samuraje, Samuraj się nie poddaje! Born in the PRL!
|
|
|
|
Bikerka
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 17, 2007, 15:42:45 » |
|
Biore Fjorda, wystarczy mi a i cena spoko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chróściel
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 17, 2007, 15:45:21 » |
|
poczekaj czy Ci nie doradzą ludziska czegoś lepszego, np. na kształt maty, którą zakupił ostatnio Garguś: http://outdoor.org.pl/forum/index.php/topic,642.msg13255.html#msg13255bo ja z taką matą jak ta Lego nie mam żadnego porównania ani doświadczenia, a być może warto w nią pod syntetyk zainwestować. a co do podobnej, jak Fjorda, to ja mam praktycznie identyczną HiMountain i jest ok- przynajmniej ja na nią nie narzekam.
|
|
|
|
|
|
To my, wezwani na śmierć, my, cień Samuraje, Samuraj się nie poddaje! Born in the PRL!
|
|
|
kiniasz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 17, 2007, 19:03:25 » |
|
Mam podobną karimatke do tej Fjorda, niestety, jak dla mnie nie nadaje się na zimowe biwakowanie na śniegu. Przy zestawie: karimata, płachta biwakowa i śpiwór puchowy "ciągnie" po nerkach i pupie śpiąc na wznak w bieliźnie zimowej.
Szukam na zimę karimaty jaką ma misior: Karrimor Karrimat Expedition [link usunięty przez moderatora] jednak trudno ją kupić. Gdyby ktoś zauważył takową w sklepie prosze o cynka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atanor
OTdoor.ot.pl
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 17, 2007, 19:15:54 » |
|
również uważam, że zwykła 12mm to za mało na zimę, ale juz z 3mm alumatą można powiedzieć, że jest dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chróściel
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 17, 2007, 19:18:58 » |
|
nie rób Alternator  . z 30 mm chyba  . mi tam stykała pod syntetykiem ta himowska. pod puchem dawało mi po nerach równo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gryf
Świniopas,łazęga, powsinoga,wałkoń i szaławiła
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 15, 2008, 09:24:53 » |
|
A ja, szukam grubszej karimaty w kolorze zielonym lub czarnym o rozm. 2 m. na 60 cm. Nadstawcie ucha lub rzućcie oczkiem w tej sprawie. Szalom!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariusz
"Boże broń mnie przed smiercią w dolinach"
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 01, 2008, 19:51:21 » |
|
Czy ktos widział kariamte które można kupic w Intersporcie i Himountainie za około 80 zł? grubośc 15 mm i jest powlekana czyms tam takim dziwnym koloru bordo. Ciekawy jestem opini co to może byc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 05, 2008, 14:33:47 » |
|
widze że nikt nie pisze dla ułatwienia podaje link do zdjecia które zrobilem aparatem w komórce wiec jakos ;/ http://kapela.moblog.pl/wpis/450730
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cynik
Byłem kiedyś w górach.
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 05, 2008, 14:38:09 » |
|
Mariusz, z calym szacunkiem, ale niewiele "ulatwia" ta fota 
|
|
|
|
|
|
Odor lanser gruppen sekcje: G-Shock, Black Diamond, Nikon. Na awatarze to autoportret robiony dwoma aparatami na raz, tyle Be ready. You're not paranoid, you're PREPARED.
|
|
|
mariusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 05, 2008, 14:44:19 » |
|
 cholera a miałem zrobic wiecej  najgorsze jest to ze tej karimaty nie widziałem w neciem, to jakas cholerna nowośc chyba. Rozmawaiłem z kolesiem który wydawał mi sie zaznajomiony z tematami karimatek itp. I powiedział mnie że jest wytrzymalsza pod wzgledem uszkodzen mechanicznych oraz termiki od karimatki co kupił Gargamel (lego) chyba. Ale ze ja sie nie znam na tym bo zawsze spie na zwykłych kariamtkach a nie jakis podrasowanych i nigdy ten temat mnie nie interesował no to jestem zielony. A informacje na karimatce brak. Tylko nazwa firmy siedziba i tyle. Ale że sprzedaje ja Him oraz Intersport mam nadzieje że jest cos warta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cynik
Byłem kiedyś w górach.
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 05, 2008, 16:13:59 » |
|
Ja pamietam te firme z czasow pracy w intersporcie, duzo roznych mat robili, nawet jakeis samopompy dosc ciezkie, ale niestety nic madrego na ich temat nie wiem.
|
|
|
|
|
|
Odor lanser gruppen sekcje: G-Shock, Black Diamond, Nikon. Na awatarze to autoportret robiony dwoma aparatami na raz, tyle Be ready. You're not paranoid, you're PREPARED.
|
|
|
Gargamel
Prawda to Metal
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 07, 2008, 16:01:40 » |
|
Z uporem maniaka Mariano bede powtarzal : masz kase , daj se samopompe ( min 3 cm) na zime.Nie masz kasy daj se Lego ale nie licz na super komfort, to jest polsrodek (mnie zadowalajacy ale polsrodek).
|
|
|
|
|
|
"Dom za nami , a przed nami świat. Gdzie jest wiele ścieżek do przebycia..." Na kondyche i wydolnośc najlepsza jest wóda i faje....  
|
|
|
mariusz
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 24, 2008, 14:42:26 » |
|
no Gagruś kupiłem lego sobie pewnie długo nie pośpie bo warunki sa mizerne z tygodnia na tydzien. W wekend zapodam w tatery to se spradze matke  no i na zlocie jak przyjade. Na zime to wiem ze kupie Jyskową samopompe 3,8 mm za chyba 49 zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|