Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Islandia  (Przeczytany 232 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
atanor

OTdoor.ot.pl

« : Listopad 08, 2008, 18:25:49 »

Był ktoś może na Islandii?
Jak myślicie, czy bankructwo gospodarcze tego kraju może rzutować jakoś na przyjeżdżających turystów?
tanimi liniami lotniczymi można dostać się na wyspę i wrócić z niej za niecałego tysiaka.

Baca

« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2008, 20:39:59 »

W październikowym Rower Tour była obszerna relacja z podróży rowerowej wokół całej wyspy.
Skanera nie mam, ale da się załatwić cały tekst jakby ktoś chce rzucić okiem Uśmiech

Bazując się na tej relacji moge jedynie przypuszczać zajebisty wzrost cen - oni tam b. duzo importują. No ale jednocześnie to statystycznie szczęsliwe ludki - to może nie pozagryzaja Duży uśmiech
Łużyn

zdielaj pauzu, wkuszaj Twix!

« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2008, 20:59:42 »

znajomy był w lutym i próbował przejechać Islandię na rowerze. mogę popytać go o jakieś konkrety jeśli chcesz. ale to co się dzieje teraz to trzeba samemu sprawdzić Mrugnięcie

machoney

Maszeruj albo giń

« Odpowiedz #3 : Listopad 08, 2008, 21:29:45 »

Mam znajomego na Islandii, stwórz jakieś konkretne pytania to mu podeślę...

ina

Borówkowa Wieśniareczka

« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2008, 21:54:01 »

Też mogę kumpla zapytać. Ale byli u nas w hotelu ostatnio islandczycy, m.in. ukrainiec z nimi tam pracujący i mówił, że jakoś mega zauważalne to dla normalnego zjadacza chleba nie jest, poza tym, że nie mogli przewalutować kasy przez jakiś czas i jakby miał odpowiedzieć na pytanie czy warto teraz jechać, to by powiedział, że tak.

Mam małe cycki, ale duże jaja.
atanor

OTdoor.ot.pl

« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2008, 22:59:20 »

bardziej sprecyzować nie mogę, bo nie wiem czego można się spodziewać po kraju-bankrucie.
np. czy nie będa bankrutować kolejne firmy jak tanie linie lotnicze, czy transportowe?
przykładowe ceny żywności i ich tendencje (czy drożeje)?

Łużyn

« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2008, 23:32:59 »

bardziej sprecyzować nie mogę, bo nie wiem czego można się spodziewać po kraju-bankrucie.

konkretniejszych odpowiedzi też się nie spodziewaj w tym zakresie bo nie wiadomo co się stanie, np. za tydzień...

np. czy nie będa bankrutować kolejne firmy jak tanie linie lotnicze, czy transportowe?

mogą ale dowiesz się tego najpewniej już po fakcie. z gazet Uśmiech

przykładowe ceny żywności i ich tendencje (czy drożeje)?

a myślisz, że będzie tanieć skoro nagle lokalna waluta może stać się niewiele bardziej wartościowa od papieru do dupy? Mrugnięcie

atanor

OTdoor.ot.pl

« Odpowiedz #7 : Listopad 08, 2008, 23:41:06 »

zastanawia po prostu mnie jak dużym ryzykiem jest kupowanie biletów z 6-miesięcznym wyprzedzeniem.
czy jest możliwe, że jakaś linia lotnicza zwinie manatki nie oddając pieniędzy?
wiem, że niektóre pytania są w stylu "powróż mi proszę", ale "a nuż widelec" Duży uśmiech

Łużyn

« Odpowiedz #8 : Listopad 08, 2008, 23:51:26 »

czy jest możliwe, że jakaś linia lotnicza zwinie manatki nie oddając pieniędzy?

tak, to jest możliwe. i w tym cała frajda Duży uśmiech

atanor

OTdoor.ot.pl

« Odpowiedz #9 : Listopad 09, 2008, 00:48:24 »

a nawet jest już faktem  Niezdecydowany
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5861183,Zbankrutowaly_linie_lotnicze_Sterling_Airlines.html

Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: