Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Dostępność kartuszy gazowych  (Przeczytany 120 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Trenuś

« : Czerwiec 29, 2008, 10:52:11 »

Witam wszystkich.
Mam prośbe do Łużyna. Bardzo mi zależy na informacjach gdzie można kupić w Turcji nakręcany kartusz. W Ankarze nie będę ale może masz informacje czy można kupić w Goreme lub w okolicy? Zależy mi na tej informacji bo ja mam tylko palnik do tego kartuszy i niestety gdzie bym nie pojechał to prawie wszędzie są kartusze campingaz nabijane.
atanor

OTdoor.ot.pl

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2008, 11:13:31 »

problem z kartuszami przebijanymi możesz rozwiązać np. Go System Travel Pak
http://www.rekri8.co.uk/Go%20System/travelpak/travelpak.html

Trenuś

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2008, 14:17:29 »

Fajna przejściówka. Niestety dostosowana do kartuszy 190g. Ciekawe czy to prawda? Ze zdjęć wygląda że powinny pasować wszystkie kartusze chyba, że się mylę i średnica kartusza jest różna przy róznych pojemnościach. Do tego dochodzi waga 234g. Więc lepiej zabrać ze sobą dodatkowy palnik około 150g, który bedzie zajmował mniej miejsca. Wydatek będzie podobny.
1. Mam inne pytanie. Czy palnik na zatrzask można odłączyć od kartusza, który jest jeszcze pełny?
2. Czy do kartuszy przebijanych pasują palniki na zatrzask czy trzeba miec specjalny?
3. Czy mozna go zdejmować przy pełnym kartuszu?
4. Jak się zakłada taki palnik?
Łużyn

zdielaj pauzu, wkuszaj Twix!

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2008, 15:32:59 »

Trenuś, niestety nie pomogę. Moje źródło informacji do 20 lipca siedzi nad Bajkałem Mrugnięcie. Z tego co koleżanka mi mówiła to nie miała żadnych problemów ze znalezieniem takiego kartusza w Ankarze Uśmiech

Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: