cynik
Byłem kiedyś w górach.
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 25, 2007, 21:59:04 » |
|
Aha i oczywiscie truizm - unikaj pan rhovylu (taka dzianina) bo to qreswo smierdoli jak stado wielbladow kiedy sie przepoci.
|
|
|
|
|
|
Odor lanser gruppen sekcje: G-Shock, Black Diamond, Nikon.
Be ready. You're not paranoid, you're PREPARED.
|
|
|
rumcajs
zakompleksiony rowerowiec w za ciasnych butach
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 25, 2007, 22:14:29 » |
|
Panie! Jak ma być ciepłe to tylko Polartec PowerStretch drogie ale bezkonkurencyjne - robi to strasznie drogo Kwark, ale trza szukać alternatyw tańszych Z mniej ciepłych polecę Brubeck'a http://www.brubeck.pl/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atanor
OTdoor.ot.pl
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 25, 2007, 22:20:39 » |
|
MooseDlb> najpierw powiedz, co chcesz na tą bieliznę nosić i na jaką zimę -5 czy -20?
to co podałeś w linkach dobrze robi jako druga warstwa pod cienką bielizną. jako pierwsza to na jakies extrema lub dla zmarzluchów (żona?). po za tym jak zasmierdzisz Powerstrecz(opodobny) materiał to jest go zawsze trudniej wyprać niż dzianinę powerdry(podobną).
osobiście wybrałbym bielizne craft ze względu na krój (dopasowany) i osłonę szyi (półgolf lub golf z zamkiem)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chróściel
the dark side of www.outdoor.org.pl
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 25, 2007, 22:42:03 » |
|
ten Brubeck ma rzeczywiście fajne rzeczy wizualnie przynajmniej- już wiem od kogo zgapia Yard  . sobie inwestnę w ichnie ciuszki deko na wiesnę. ceny w sumie przeciętne. a jeśli robią dla HH, to można rzecz, że niskie  . coś nie coś Rumek tutaj już o tym pisał tutaj: http://outdoor.org.pl/forum/index.php/topic,129.0.html . jakieś dalsze spostrzeżenia na temat Brubecka od użytkowników?
|
|
|
|
|
|
To my, wezwani na śmierć, my, cień Samuraje, Samuraj się nie poddaje! Born in the PRL!
|
|
|
rumcajs
zakompleksiony rowerowiec w za ciasnych butach
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 25, 2007, 22:52:50 » |
|
Tylko wytrzymałościowo: od stycznia (z przerwą wakacyjną) ciuram to na treningu combatowym raz w tygodniu (w cyklu trening, pranie) - cały czas jeden egzemplarz -Aztec, cieńszy. Mimo wielokrotnego szorowaniu po glebie - robi za rashguard  (ale mało szarpania, nie jak z keikogi) nie widać śladu. Nic się nie zbiło, nie pozaciągało, termicznie też bez zmian. Jak dla mnie bomba - nie żałuję wydatku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chróściel
the dark side of www.outdoor.org.pl
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 25, 2007, 22:56:23 » |
|
zastanawiam się jeszcze nad bielizną Nike pod judogi w celach zrzucania kg- po prostu, żeby była kolejna warstwa do grzania, ale oni to kurde się cenią jak nic. tak samo Mizuno. jeśli to tak wytrzymuje jak piszesz, to wolę się władować jednak w Brubecka, który jest trzykrotnie tańszy...
|
|
|
|
|
|
To my, wezwani na śmierć, my, cień Samuraje, Samuraj się nie poddaje! Born in the PRL!
|
|
|
MooseDlb
Back to The Roots... ;D
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 26, 2007, 08:01:08 » |
|
MooseDlb> najpierw powiedz, co chcesz na tą bieliznę nosić i na jaką zimę -5 czy -20?
to co podałeś w linkach dobrze robi jako druga warstwa pod cienką bielizną. jako pierwsza to na jakies extrema lub dla zmarzluchów (żona?). po za tym jak zasmierdzisz Powerstrecz(opodobny) materiał to jest go zawsze trudniej wyprać niż dzianinę powerdry(podobną).
osobiście wybrałbym bielizne craft ze względu na krój (dopasowany) i osłonę szyi (półgolf lub golf z zamkiem)
potrzebuje jako pierwsza warstwe. najlepiej zeby byla takze ciepla...na jaka zime...  w Izerach nie jest za cieplo wiec na taka raczej "zimna" zime...;)mam juz polar termal pro i gelanotsa wiec cos potrzebuje zeby pod sod ale tez nie za duzo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maderos
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 26, 2007, 08:42:55 » |
|
No to ja Was zastrzele  . POtzrebuje jakas koszulke ( polgolf najlepiej, chociaz w ostatecznosci to nie mus ) do pracy. Ale...sprawa sie przedstawia nastepujaco: wychodze z domu, mam kawalake do przejscia, czekam pare(nascie) minut na autobus ( skubance sie zawsze spozniaja ! ), jade do pracy, przechodze kawalek do firmy i teraz najwazniesjze- w zimie jest tu po prostu PIC! A, ze mam prace siedzaca ( przy kompie ) to wiadomo. Myslalem raczej o wersjach "thermo" roznych producentow, ale sam juz nie wiem na cos sie zdecydowac. A nie chce zakladac kilkunastu warstw na siebie  . Koszulka, jakas bluza ( mam cos z Thermal pro i pare innych polarow ) powinny wystarczyc. Berkner, Craft, Baracuda...I jedna recz, ktora z tych co wymeinilem ma najlepszy kroj i dopasowanie do ciala. Troche sie rozpisalem, ale problem jest. P.S. W innym watku jest dyskusja na temat bielizny Devold, ale poki co nikt jej nie ma, wiec chyba poczekam. mad
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maderos
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 26, 2007, 10:00:24 » |
|
Ok. Zaryzykuje Crafta Pro Zero ( model 194004 )  . I teraz pytanie zasadnicze, czy romiarowka Crafta jest "prawdziwa"? Tzn, zalozmy, ze mam M - wg Crafta to w klacie 98-100 ( ja mam 102  ), czy nie lepiej kupic mniejsza S (92-94 w klacie )?Jak jest z rosciagliwoscia craftowego materialu? mad
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maderos
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 26, 2007, 14:35:59 » |
|
mój ojciec ma 172 wzrostu, ok. 100 w klacie i nosi M-ki oraz L-ki i są one obcisłe. ProZero, wcześniej ProDri są elastyczne.
No ja jestem troszke wyzszy  . Ale klatka ta sama  . Zamowilem "L" za namowa speca craftowego. Zobacze jak koszulka dojdzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 26, 2007, 18:17:32 » |
|
Ja bym trzymał się standartów rozmiarówki mam crafta L i jest obcisła 178/119/88 wzrost /klata/waga
a zwróciłeś uwagę na berknera
od admin: prosimy o niepisanie dwóch postów pod sobą.
|
|
|
|
|
|
W życiu piękne są tylko chwile
|
|
|
maderos
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 26, 2007, 21:00:47 » |
|
Ehh, masz w klacie sporo wiecej :/. Mam nadzieje, ze jednak na mnie bedzie tez choc troche opieta  . Berknera tez bralem pod uwage, ale jakos o Crafcie wiecej przeczytalem, a moze za malo doczytalem o Berknerze?  . Next time mad
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maderos
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 05, 2007, 13:20:02 » |
|
Mam juz tego Crafta. Pierwsze wrazenie : ło matko, na kogo ta koszulka? Na Artura Partyke?  . Dlugie to cholerstwo, a rozciagliwe, ze hej. Lezy OK. Nie napisze jak dziala, bo jeszcze nie testowalem. Mam jednak na oku Brubecka thermo, jest w fajnej promocji w komplecie z kalesonkami. Czekam tylko, az mi admin na stronie ( tego sklepu ) przydzieli rabat i zamawiam  . Moze ma ktos cos z Brubecka i moze cos skrobnac na temat tych koszulek? mad
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|